Tuesday, July 28, 2015

blog berabuk

pehh....lame giler aq x update blog ni...da sethn x update...last update thn lps...
bz punye pasal..hahaha...bz ke..atau tgn mls nak menaip...hihihi...
aq bkn la blogger yg tegar...saje je update sekali skala...tp nmpknye mcm update setahun sekali...
ni blm lg ade baby..klu da ade...kompom reput blog teman ni...opss....tetibe da ade baby....
syukur alhamdullillah....da 24 mggu baby teman ni...lupe teman nak g tau teman da kawen last year...
13 September 2014. Lps beberape bln kawen, dlm rezeki drpd-NYA...syukur sesgt...sbb ramai kate org yg ade sejarah cyst ni susah preggy..tp da rezeki x ke mane..doa n tawakal je...last year mmg sgt2 bz ngan projek company, ngan kawen lg ngan outstation....akhr thn bz cari keje baru...sbb benti reramai...start bln 3 teman keje ngan company lain...x do lappy mcm keje kat CP dulu..tu yg lg susah nak update...skang pakai desktop...yg bestnye x yah wat keje kat uma...x kuase teman nak hangkut desktop blk uma...smggu sblm pose, teman pindah uma br..uma lame mcm2 hal....tayar ilang la...kene tolak kete....x kan preggy2 nak tolak kete yg berat..tu yg hubby cari uma br wlpun agak mahal dr uma sewa lame...untuk keselamatan teman gak...last week teman ambk 2 anak angkat bulus...mak n anak...mak sgt manje...anak kuat main...asal bgn pagi je, bersepah bilik... >.< sabo je laaaa......syg anak bulus punye pasal...mintak suger glider, hubby x bg, sbbkan anak bulus ni jenis siam, tu yg dia bg bela...kebetukan kwn akak pindah Sabah...dia bg kucing dia kat akak aq...aq pulak rebat bwk blk uma...at least teman ade kwn kat uma...ye la, duk ngan adik2 ipar...mls nak lepak tgk tv skali..segan...tu yg slalu duk dlm bilik....smp sini la update aq...pic latest x de la pulak...nnt ada mase teman update lg...
 
#mamatobe
#parenttobe
#syukur 

Tuesday, July 22, 2014

syawal bakal tiba.......

Tinggal bbrape ari je lagi nak raye....tp raye thn ni rase mcm kosong n suram je...
ye la mcm2 blaku thn ni...perang kat palestin, ilang kapal terbang, kapal terbang kene bom...
sume ni sikit sebyk wat hati sebak wlaupun x de pertalian darah ngan aq...
sume ni menyentuh hati tambah2 lg ngan mood aq yg sensitif akhr2 ni...

Thn ni x de la meriah mcm thn lps...first time thn ni raye tanpa Aryan Rizqy a.k.a my dundut...
sekejap je mase berlalu..skang da hmpr sethn dut x de...
rindu gak ngan dia...slalu jage n tido ngan dia...ape2 pun mak su tau dut bahagia dia sana tanpa sebarang kesakitan....

berbalik ngan topik kite pasal raye...tema thn ni warna plg garang iaitu merah...hehhehe
awl pose ari tu da pi beli kat nilai ngan en tunang...mulenye nak teman dia je pi nilai..sekali tmpt yg kite org pi tu btl2 sebelah nilai tmpt or shopping...abs wat keje kite org pun jln2 kat nilai...ingatkan nak beli 1 pasang je memandangkan bajet thn ni ciput..almaklum la cut cost utk kawennye pasal...
pastu terambk 2 pasang...hehehhe(pengaruh en tunang yg sgt kuat) lari la skit bajet ku... T_T
tp x pe, x cukup wet, aq paw la dia nnt...hehehhe

 stiap thn aq slalu wat kad raye.....nak tgk x hasil idea yg x brape kreatif n kurang mahir aq....

tadaaa....ni ler hasil kadnye..aq wat dlm sejam je..ceria kannn...hehehe


 Dikesempatan ini, aq nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin...
ade slh n silap, mohon maafkan ye... ^^



Tuesday, February 11, 2014

keje oh keje.........

Mggu ni sgt memboringkan sbb x do kojo....
ni la time yg sgt boring utk tggu mase blk smp....
keje tp x de.....baik x yah keje...hahahha....
aq ni x de la rajin sgt keje tp klu da x de keje, mmg boring tahap gaban kot....
x tau nak wat ape...x kan nak tgk crite je...
nak gak jage performance dpn boss....
tp klu da x de ape nak wat...nak wat mcm mane...
arrggghhhhh!!!!!boring boring boring.....
x de sape ke nak wat report....
kene bosan tahap gaban....
klu ade report, ade la keje aq.....

haaa......ckp pasal keje, last week bos aq suruh wat passport...
katenye nak wat lawatan ke bangkok(BKK)....
bkn lawatan shopping tp lawatan keje pasal kilang udang....
nak kate excited tu x de la sgt sbb cuak la bile boss kate dia maybe x pi...(X_x)
dah ler aq x tau ape2...dia suruh aq blaja and handle account....
projek beso tu....tkt aq x mampu je x wat....
ingatkan this week pi sane, then boss kate lawatan akn wat pd 10/03/2014 - 15/03/2014...
WHAT?????mggu aq nak bertunang tu...OMG...GMY.....
nasib leh blk 14 nnt cume x dpt depa jln2 n shppg2 la... T_T
x pe la....nak tunang nye pasal...shppg tu time da kawen pun leh....
tggl sebln je lg nak tunang n 6 bln lg nak kawen.....
hoooyeeeeeehhhh!!!!

#mood excited,berdebar,gerun n ade pelangi dlm perut

Sunday, February 2, 2014

1 month to go.....

Januari da berlalu.....skang da bln 2...
WHAT????bln 2...mean tggl 1 bln lg..... >.<
byk lg x siap...bakul hantaran aq blm lg buat...
naseb baju ngan bunge tgn da siap....
baju tunang aq warna kelabu...bunge tgn aq warna pink kuning....
ni bj tunang aq...jubah gitu...kemain kucing aq menyibuk gak..

semlm,bgn je tido tetibe mood nak wat bunga tangan dtg...dr bgn tido aq pun potong kertas...dan hasil adalah..........
fasa 1...hehehhe
fasa 2...da ade rupe skit....
fasa 3....kul 12 tgh mlm aq siapkan bwhnye sbb dr ptg x de idea nak wat...

bunge tgn aq da nak hampir siap...tggl nak tambah gabus and reben je...tu kene tggu si dia blk dr kg...nak ajak dia pi kedai bunge...hehehhe.....akak aq request watkan bunge tgn dia kawen...klu sempat aq watkan la...hehehehe...bergantung pd mood kreatif (kreatif ke aq ni..hahahha)

nnt klu hantarab aq da siap, aq post lg....

#mood excited nak tunang......^^

Thursday, January 2, 2014

ada ape dengan 2014

tajuk x leh blah...hahahha...but mendlm maksudnye tu....
first of all, welcome 2014....this year will be memorable year....
nak tau nape ceq habaq lagu tu.....
hehehehe....bln lps aq n dia wat kire2 bajet kawen...
then rase2nye mcm da kukuh....
then dia kate next year kite kawen ye....
OMG...kawen....alhamdulillah n insyaallah tercapai la impian kami....
mcm x caye je nak kawen...actually aq nerves skit ckp pasal kawen....
mmg hati gembire tp dlm x sedar, aq mengalami sindrom takut...
mcm2 gak la aq pk pdhal sume da plan...
bln 3 ni akak aq kawen....so dlm mase yg same aq akn bertunang...yeay!!!
plan asal x nak bertunang..nak merisik je sbb malu nak duk dpn org...
tp mak kate bertunang terus je..alang da ade pelamin free dr akak aq...hahahaha...
insyaallah klu x de ape arah lintang, bertunang la aq bln 3 nnt...
sbbkan nak bertunang, aq g la kedai emas lg utk cukupkan cincin...
 alhamdulillah kebetulan hg emas turun rm125/g...pe lg, aq n dia terus pi kedai emas...
mule2 nak beli 1 cincin je, tetibe terberkenan pulak ngan 1 lg cincin...
then si dia kate, x pe, ambk je 2 2...10 kali aq taye dia, btl ke leh ambk 2...
then dia ckp btl...g pun 2 br 830 je...hehehehe

Skang ni aq duk bz nak siapkan bunge pahar aq aq bersame ngan hantaran...
aq kene wat kan hantaran dia ngan aq....sbb nak senang kan keje family dia...
sbb benda ni x de dlm plan...harap jd la bunge pahar aq yg x seberape...
nnt aq update pic dia bile da siap....n aq nak wat bunge tgn aq sendiri...
hehehhe..leh simpan smp ke tue(klu sempat tue) utk kenang kenagan....

tu hasil tgn yg pertamaku..hehehhe...blh la dr x de...


Wednesday, August 14, 2013

you spoil my mood!!!



urrghhhhhh!!!!!
pepagi da wat org marah....
last a few day, everything going good..
suddenly he make me angry... rrrggghhhh....
maybe pd dia benda kecik...
dia mintak pic aq, aq bg la..bkn 1 tp byk...
sblm aq anto aq pun mintak pic dia gak...
but he send only 1....
aq mintak la lg since dia da janji nak anto byk2...
pastu bg alasan tu je pic yg ade...
plus memori full..
WHAT?????tu yg alasannye...
bengang la aq..
dr mood yg ceria bertukar incredible hulk...
dia suke janji mcm tu then dia x anto pun spt yg dia janji kan...
that make me more and more anger.
aq pun taye la..nape suke wat mcm ni..bkn skali bkn 2 kali tp byk kali...
then dia x jwb...pastu dia send pic lg...terus aq kate x payah anto...
then dia kate majuk la plak....
sejak dr tu aq terus x bbm dia...
marah punye pasal smp skang..
plus dia bkn nak pujuk or mintak maaf....
no more compromise after this..
bio dia blaja menepati janji... 

#mood marah and bengang
 

Thursday, August 1, 2013

excited nak raye!!!!





Tahun ni plg excited nak beraye...x same mcm thn2 lps...
mcm2 gak la dibeli utk raye thn ni smp check baki wet tggl -RMxxx . xx -_-"
ape nak mkn nnt lps raye..x kan nak pose lg...
mcm mane leh jd negetif ni... O_o
ni la akn jd klu x rancang perbelanjaan...
tp sume ni mencemarkan sedikit pun mood raye aq...
berbalik ke topik excited nak raye...
nape ye aq excited sgt...hehehehe
mcm mane la x excited, dah lame kot x dpt pose penuh...
thn ni insyaallah aq dpt pose penuh...
gare2 operate ari tu, aq monopos sementara...
btl kate doc lukman, "untung thn ni kamu leh pose penuh..."
mase dia ckp tu aq blur2 sbb br lps operate...
skang aq fhm maksud dia....
x sabar nak raye ni....

SALAM EID FITRI!!!!

#agak2 dpt wet raye x klu pose penuh